Прапаноўваем падрыхтаваць сябе да цяпла і летніх хуткасцяў жыцця. У гэтым вам дапаможа наш рэцэпт карыснага зялёнага смузі з рамонкам і ягадамі.
Тэкст, рэцэпт: Ірына Агейчык
Ілюстрацыі: Дар’я Уласава
Зялёныя кактэйлі вельмі карысныя, лёгка засвойваюцца арганізмам і, у адрозненне ад сокаў, утрымліваюць клятчатку. Дастаткова ўсяго дзвюх шклянак смузі ў дзень – і арганізм атрымае неабходную колькасць вітамінаў. Такія кактэйлі не адымаюць шмат часу ані на прыгатаванне, ані на мыццё посуду. Больш карысна спажываць смузі адразу пасля прыгатавання.
Рэцэпт зялёнага смузі
Інгрыдыенты:
- кубачак ахалоджанай рамонкавай гарбаты;
- кубачак замарожаных ягад;
- пучок мяты*;
- невялікая морква;
- банан;
- карыца і мёд на смак.
А сам рэцэпт вельмі просты: усё змяшаць і здрабніць у блэндэры.
У гэтым рэцэпце мята і карыца стымулююць і падтрымліваюць здаровае страваванне і апетыт. Акрамя таго, водар у іх проста неверагодны! Мята дапамагае арганізму ў барацьбе з інфекцыямі і супакойвае нервы. Яна добра спалучаецца з ягадамі, напрыклад, з клубніцамі, ажынай, чарніцай, малінай.
Рамонак здымае цягліцавае напружванне і валодае супрацьзапаленчым дзеяннем. Калі патрабуецца дапамога ў барацьбе з раздражняльнасцю, напружаннем ці бессанню, лепей за рамонак не знайсці!
Не стрымлівайце сябе ў светлым парыве эксперыментаваць са складнікамі вашага кактэйля, памыліцца ў яго прыгатаванні вельмі складана!
*Варыянты замены зеляніны: базілік, чабор, арэгана, размарын, шалфей.